Overzicht nieuws

Renovatieplicht

Vanaf 1 januari 2023 werd in Vlaanderen de renovatieverplichting voor residentiële gebouwen van kracht. Eengezinswoningen en appartementen met een EPC-label E of K die vanaf 2023 aangekocht worden, moeten verplicht gerenoveerd worden naar EPC-label D of beter. En dat binnen de 5 jaar na aankoop. Na renovatie moet je opnieuw een EPC aanvragen om dit te bewijzen.

Energetisch verbouwen is goed voor het milieu en je portemonnee. Want wie zijn energiepeil weet te verbeteren bespaart onmiddellijk op zijn energiekosten. Bekijk het energieprestatiecertifcaat (EPC), dat geeft dadelijk inzicht in de werkpunten van de woning en de huidige energetische waarde.

Bij GVE maken we per huis of appartement met een laag EPC een renovatierapport op om zo de kosten te kunnen inschatten om een woning energiezuiniger te maken. We maken voor je te verkopen of aan te kopen huis een rapport dat inzicht geeft, welke verbouwingen de grootste energetische impact zullen hebben op jouw woning. 

Zo kunnen we bij een woning die we verkopen, de potentiële kopers of ook de verkopers helpen en inlichten over het budget dat er nodig is om het EPC-label van het huis dat ze willen kopen/verkopen naar het gewenste en verplichte energielabel te krijgen.

Soms doet een verkoper nog liever zelf de kosten om het EPC beter te krijgen voor de verkoop of de verkoper laat dit over aan de kopers. Met het rapport dat we bij GVE voor onze klanten maken, hopen we zo onze klanten beter te kunnen inlichten en verder helpen bij de verkoop of de aankoop van een nieuwe woning met het oog op de renovatieverplichting in verband met het EPC.

We helpen niet alleen om de kosten inzichtelijk te maken, maar ook de mogelijke subsidies en premies waar je recht op zou hebben, worden opgesomd.

Het renovatierapport met betrouwbare prijsschatting en gedetailleerd technisch verslag dat we kunnen meegeven is ook een hulp bij het verkrijgen van een hypothecair krediet. Dit renovatierapport is geldig als investeringsbewijs voor de aanvraag van uw hypothecair krediet bij verschillende banken en kredietmakelaars

Afbeelding

Inzicht in de kost van je renovatie via Setle

Als we bij GVE een huis verkopen dat een EPC-label heeft dat binnen de 5 jaar verplicht moet gerenoveerd worden naar EPC-label D of beter, dan maken we een renovatierapport op. 

Zo kan de verkoper beslissen of hij die werken nog laat uitvoeren voor de verkoop, wat een positieve invloed heeft op de verkoopwaarde van de woning of dat hij dit liever overlaat aan de kopers. 

De kopers kunnen we met dit zelfde rapport inlichten, hoe ze zo koste efficiënt mogelijk het potentiële huis kunnen energiezuiniger maken om zo in orde te zijn voor de renovatieplicht. 

Bel 016 56 56 14 of mail info@immogve.be voor een gratis schatting van je woning. Na de schatting bespreken we het schattingsverslag en het plan van aanpak om een goede verkoop van je woning te bekomen. 

Vragen over dit artikel?

Inzicht in de kost van je renovatieplicht
U moet uw voornaam invullen.
U moet uw naam invullen.
U moet uw e-mail invullen.
U moet uw telefoon/GSM invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden.