Overzicht nieuws

6 Tips: investeren in nieuwbouwvastgoed

Doorheen vele jaren is gebleken dat vastgoed nog steeds een veilige investering is voor uw spaarcenten. Het genereert niet alleen een stabiele inkomstenstroom maar ook een zekerheid in de toekomst. Uw bakstenen zullen steeds een significante waarde blijven hebben.
Investeren in vastgoed blijft altijd een goed idee

Houdt rekening met enkele simpele basisregels

Investeren in vastgoed blijft altijd een goed idee als je rekening houdt met enkele simpele basisregels. Wees steeds realistisch en laat je niet altijd leiden door rendementen die soms absurd hoog lijken. Hoe hoger het rendement, hoe hoger het risico. 

Hoe bereken je een investering en wat mag je verwachten. Wij helpen je graag verder met de investeringsmogelijkheden te bekijken van ons nieuwbouwaanbod.
https://www.immogve.be/nieuwbouw 

1. Investeer in functie van je huurder ipv rendement

Wanneer je in vastgoed investeert, moet je steeds in gedachten hebben wie de uiteindelijke huurder zal zijn. Investeer in functie van je huurder ipv rendement. De ergste factor bij het verliezen van rendement op vastgoed is namelijk leegstand. Bijv. kan een gezin met 3 kinderen het appartement huren als ik maar 3 slaapkamers heb? Een woning of appartement moet realistisch bekeken worden qua huurprijs en wie is mijn huurder die uiteindelijk in de woning zal leven. Kan hij/zij wel de huur betalen op lange termijn? Reken jezelf niet rijk maar wees realistisch.   

2. Hou er rekening met de kosten die nog nodig zijn om het verhuur klaar te krijgen

Investeren in nieuwbouw heeft heel wat troeven. Geen zorgen qua onderhoud, 10 jarige aansprakelijkheid, …. Heel wat zaken die iedere belegger in vastgoed wel weet. Maar hou er rekening mee wanneer je in nieuwbouwvastgoed investeert, zijn er bepaalde kosten die misschien nog nodig zijn om het verhuur klaar te krijgen: schilderwerken, aansluitingskosten voor energie, …. Kleine kosten die snel kunnen oplopen. Hou dus rekening dat de totale prijs misschien nog kan stijgen.

3. Zijn er voldoende potentiële huurders waar ik mijn investering heb gekocht?

Je moet niet allen de financiële kant van de huurders bekijken maar ook het beschikbaar publiek die interesse heeft om op die locatie te wonen. Moet ik investeren in een gebouw waar 120 serviceflats zijn in een stad waar er maar 6.000 mensen wonen? Wil ik in studentekamers investeren als er nu leegstand is omdat de markt van de studentenkamers verzadigt is? De 3 P’s zijn hier primordiaal: prijs, product, people. 

4. Is de onderliggende waarde van mijn aankoop wel realistisch?

Wanneer je een investering koopt moet je altijd nagaan of de waarde van mijn unit die ik koop wel klopt met de effectieve kost om dit te bouwen. Vb. een hotelkamer (18m²) wordt verkocht voor 120.000 euro - hoeveel zou het kosten om dit zelf te bouwen? Koop ik niet boven de marktprijs en koop ik hier in functie van vooropgesteld rendement?

5. Nieuw vastgoed trekt makkelijk huurders aan!

Veel huurders zijn bereid om meer te betalen als een pand in orde is en waar geen extra zorgen zijn dat bijv. iets snel kapot zal gaan of moet vervangen worden.        

6. Duurzaamheid is een troef!

Wanneer je een nieuwbouw hebt gekocht als investering zal je merken dat de energie factuur opmerkelijk lager is dan bij oudere gebouwen. Je kan dus een deel van de verhuurprijs verhogen aangezien de totale kosten voor het dagelijks gebruik een pak lager liggen. Hiermee kan je het rendement ook optrekken. Communiceer dit met je huurder hoeveel hij kan besparen als hij in je nieuwbouwwoning intrek neemt.

Vragen over dit artikel?

6 Tips als investeerder in nieuwbouwvastgoed
U moet uw voornaam invullen.
U moet uw naam invullen.
U moet uw e-mail invullen.
U moet uw telefoon/GSM invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden.

Verwante artikels