Overzicht nieuws

Jonge Leuvense ondernemer van het jaar wil eind april haar eigen zaak openen in Wijgmaal

10/02/2022

Het gaat snel voor de jonge onderneemster Louise Vanderlinden (26) en haar project Tilia. Vorig jaar verzorgde ze nog de boeketten voor het WK wielrennen, en in het najaar ontving ze een award voor ‘Jonge Leuvense ondernemer van het jaar’. Eind april wil ze haar eigen zaak openen in Wijgmaal.

Tilia begon als een webshop met droogbloemen die al snel uitgroeide tot een tijdelijke pop-up winkel met, naast droogbloemen, ook verse bloemen en woondecoratie. Louise kiest daarnaast bewust voor lokale en milieuvriendelijke producten, en bijgevolg ook duurzaamheid. Tilia kwam eerder al in the picture, aangezien Louise de bloemen leverde voor het wereldkampioenschap wielrennen. Daarna werd ik een van de laureaten van de ‘Jonge Leuvense ondernemer van het jaar’. Dat heeft ook wel zijn effect gehad.”

Tijdelijke zaak

Daarom wil Louise haar zaak nog meer uitbreiden. “Van mei tot december vorig jaar heb ik een pop-upzaak gehad in de Stelplaats in Leuven”, gaat ze verder. “Dat werkte wel en het sprak me ook echt aan. Je hebt ook veel meer contact met de klanten om hen hulp aan te bieden in vergelijking met de webshop. Het was echter altijd afgesproken met de Stelplaats dat het maar tijdelijk ging zijn. Daar probeerde ik mijn ideeën uit, en nu gaan we een stapje verder. Ik heb namelijk een pand gehuurd in de Henricus Wittebolsstraat in Wijgmaal. De financiering voor de winkel is helemaal rond, maar ondernemen is helaas duur.” Daarom startte Louise een crowdfunding op.

“De workshopruimte en de pluktuin zijn heel erg belangrijk voor de zaak, dus het zou top zijn moest ik een financieel duwtje in de rug krijgen. Ik heb 30.000 euro nodig, dus elke gift is uiteraard welkom. Spijtig genoeg is verbouwen niet zo goedkoop. De winkel kan echter wel al openen zonder dat ik die grote som geld heb, maar het zou leuk zijn als ik meteen deftig kan beginnen.”

Ziekenhuis

Voorlopig werkt Louise nog voltijds voor een andere job, maar dat zal op termijn wellicht veranderen. “Momenteel ben ik nog aan de slag als paramedisch coördinator voor het UZ Leuven in campus Gasthuisberg. Dat gaan we binnenkort wel beginnen afbouwen, want Tilia combineren met het werk in het ziekenhuis wordt toch wat te zwaar. Het plan is dus wel om me over enkele maanden volledig toe te leggen op het bloemenatelier”, besluit Louise.

Op zaterdag 30 april opent Tilia, normaal gezien, de deuren. Wie wil deelnemen aan de crowdfunding vindt meer info op Tiliaflowers.be.

Bron: Het Nieuwsblad

We zijn blij dat we bij GVE Immobiliën onderneemster Louise Vanderlinden hebben kunnen verder helpen met het vinden van een geschikte handelszaak om te huren. We wensen Louise alvast veel succes.

Verwante artikels