Overzicht nieuws

Met welke technieken verlaag ik het E-peil van mijn woning?

Er staan heel wat huizen te koop met een minder goed E-peil (label D - F ). Het is echter niet nodig om deze links te laten liggen. Deze panden zijn mits enkele aanpassingen op te waarderen naar een beter E-peil.

Er zijn verschillende technieken die u kunt gebruiken om het E-peil van uw woning te verlagen, zoals:

  • Isolatie: Goede isolatie van uw woning is essentieel om energie te besparen en het E-peil te verlagen. U kunt uw dak, muren en vloeren isoleren om warmteverlies te verminderen en de energie-efficiëntie van uw woning te verbeteren.
  • Hoogrendementsglas: Door het plaatsen van hoogrendementsglas, kunt u warmteverlies via uw ramen verminderen, waardoor uw verwarmingskosten zullen dalen.
  • Energiezuinige verwarmingsinstallaties: Door te kiezen voor een energiezuinige verwarmingsinstallatie, zoals een warmtepomp, een condensatieketel of een zonneboiler, kunt u uw E-peil aanzienlijk verlagen.
  • Zonnepanelen: Zonnepanelen kunnen worden gebruikt om elektriciteit op te wekken, waardoor u minder afhankelijk wordt van het elektriciteitsnetwerk en uw E-peil verlaagt.
  • Regenwaterrecuperatie: Door regenwater op te vangen en te hergebruiken, kunt u uw waterverbruik verminderen en uw E-peil verlagen.
  • LED-verlichting: Het vervangen van traditionele gloeilampen door LED-lampen zal helpen om uw energieverbruik te verminderen en uw E-peil te verlagen.
  • Ventilatie: Een goede ventilatie is belangrijk om de luchtkwaliteit in uw woning te verbeteren en om schimmelvorming te voorkomen. Een goede ventilatie zal ook helpen om de energie-efficiëntie van uw woning te verbeteren.

Het is belangrijk om te onthouden dat het verlagen van het E-peil van uw woning afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de grootte van uw woning, de ligging en de oriëntatie van uw woning, en het soort materiaal dat u gebruikt. Het is daarom aan te raden om een energie-audit uit te laten voeren door een professional om te bepalen welke technieken het meest geschikt zijn voor uw woning. 

Wij kunnen je helpen door aanbevelingen en berekeningen te doen om een huis energie-efficiënt te renoveren dat je op het oog hebt met een minder goed E-peil.

Verwante artikels