Overzicht nieuws

Je huis lente klaar maken?

Is jullie huis en eventuele tuin al helemaal lenteproof? Bij ons zijn met dit weer de lentekriebels ook volop aanwezig! In dit artikel delen we 5 praktische tips om je huis en tuin lente klaar te maken.

1. onkruid weghalen

Heb je een tuin, dan ben je vast al bezig geweest met het weghalen van onkruid! Deze week is het prachtig lenteweer, het ideale moment om onkruid weg te halen, voordat het gaat woekeren. De lente is het perfecte moment voor een frisse start en daar hoort natuurlijk ook een onkruidvrije tuin bij. Tijd om de handen uit de mouwen te steken dus ;-).

2. voeg wat natuurlijk groen toe aan je tuin

Na het weghalen van het onkruid is het tijd voor een heel leuk klusje, namelijk het kopen van nieuwe planten. Heb je het geluk dat je een of meerdere bomen in je tuin hebt, dan zul je ieder jaar, zonder er iets voor te doen, kunnen genieten van natuurlijk groen. Heb je die luxe niet, dan kun je helemaal losgaan bij het tuincentrum.

3. haal binnen naar buiten

Wanneer je tuin opgefleurd is met wat nieuwe planten, is het tijd om echt te genieten! Helaas zijn we in België niet gezegend met een heel lang zomerseizoen én kan het ook in de lente nog fris zijn, dus een beetje extra beschutting kan geen kwaad. Door bijvoorbeeld het maken van een terrasoverkapping kun je ook na de zomer nog genieten van je heerlijke tuin! 

4. houd een grote lenteschoonmaak

Ga door je huis en ruim alles op wat rondslingert. Sorteer al je spullen en gooi alle voorwerpen weg die je niet meer nodig hebt, zoals oude kleren, gebruikte kussens, kapotte lampen, oude magazines, vervallen medicamenten, enz. Kuis al jouw kasten uit en ruim ze op. Kuis de deuren en wandplanken van je kasten en keuken. Was al je buitenramen.

5. voeg fleurige accessoires toe aan je interieur

Na het schoonmaken en netjes maken van huis en tuin en het toevoegen van groen, is het tijd voor de finishing touch. De juiste accessoires maken je interieur helemaal af, zodat je er lekker van kunt genieten. Denk bijvoorbeeld aan mooie sierkaarsen, wat kussentjes, bloemen en kleine planten. In de tuin kun je je gang gaan met tuinkussens, mooie tuinmeubelen en fijne buitenverlichting. Spring is in the air! 

Verwante artikels