Overzicht nieuws

Hoe vermijd je de 10 grootste verhuisfouten?

Verhuisstress. We kennen het allemaal. Wat als ik iets vergeet? Wie zijn idee was het weer om te verhuizen? Heb ik wel aan alles gedacht? Bij verhuizen komt er sowieso een gezonde dosis stress kijken. Om deze stress te verlichten, is het belangrijk de grootste valkuilen te vermijden. Daarom geven wij jou alvast een overzicht van de 10 grootste verhuisfouten.

1. No planning for me

“Inpakken? Dat duurt écht niet lang”. Hoeveel spullen kan een mens hebben? Het correcte antwoord is: veel! Heel veel. Geen planning maken als je gaat verhuizen, resulteert in regelrechte verhuishorror. Tijdig beginnen inpakken bespaart je al heel wat stress. Verhuis je in de zomer? Dan kan je gerust je kerstboom, dikke truien, Halloween-decoratie reeds inpakken. Deze spullen heb je toch niet direct nodig! Lees zeker ook onze andere tips om verhuispaniek te vermijden.

2. Verhuisdozen? Daar mag wat insteken hé!

Hoe minder dozen, hoe minder werk om alles te verhuizen. WRONG. Enkel kiezen voor grote dozen, voor al je spullen is altijd een slechte keuze. Dingen die veel wegen, zoals boeken, stop je beter in kleinere dozen. Ook vul je beter geen grote doos met borden en andere breekbare onderdelen. Niet enkel wordt dit veel te zwaar om op te pakken bij verhuis, ook loop je het risico dat de doos scheurt en je scherven mag beginnen opvegen.

3. Parkeren kan toch overal!

Daar sta je dan. Camionette geregeld, alles ingeladen. Hup naar de nieuwe woonst. En dan gebeurt het: geen parkeerplaats voor de deur. Het regelen van een parkeerverbod zowel op je huidig adres als je nieuwe adres is echt belangrijk, maar wordt nog veel te vaak over het hoofd gezien. Toch zal jouw verhuisteam het je niet in dank afnemen als ze ineens 100m met een zware kast in hun handen moeten gaan sleuren, omdat er nergens anders plek was om de verhuiswagen te parkeren.

4. HELP(ers) gezocht

‘t Is zo ver. De verhuisdag. Echt IEDEREEN die je gevraagd hebt komt helpen. Tot het uur om te starten aanbreekt, en er slechts één iemand aanwezig is. Om dit te vermijden, vraag je best op voorhand enkel de mensen waarvan je zeker bent dat je er op kan rekenen. Ook is het belangrijk dat je hen nog eens herinnert aan de verhuisdatum een week voor de werkelijke verhuis. Iedereen is altijd enthousiast als iemand hulp vraagt als hij gaat verhuizen, maar vaak wordt dit vergeten en komen er andere dingen op de agenda te staan. Door een uitnodiging/RSVP sturen via e-mail, ben je zeker dat jouw verhuis bij iedereen in de agenda belandt.

5. Waar is die verhuislift?

Zodra er meubels of andere zware stukken naar een hogere verdieping moeten verhuisd worden, raden we een verhuislift aan. Je denkt misschien wel dat je alles via de trap gaat bovenkrijgen, want deze is lekker breed, maar dat is niet altijd waar. In sommige appartementen is het ook uitdrukkelijk verboden om grote stukken met de personenlift te verhuizen. Je kan heus wel de lift gebruiken voor kleinere spullen, maar het is niet de bedoeling dat je deze lift tot het uiterste drijft. Jouw nieuwe buren zullen het je niet in dank afnemen wanneer de lift niet meer werkt de eerste dag van jouw blijde intrede.

Via Dockx kan je een verhuislift regelen aan een voordelig tarief. Je verhuishulp dankt je nu al, dat ze dat bed niet naar boven moeten duwen.

6. Lijstjes? Ain’t nobody got time for that!

Zoveel valt er toch niet te regelen bij een verhuis? Waarom zou ik een lijstje gebruiken? Omdat je sowieso iets gaat vergeten, believe me. Verhuizen is meer dan gewoon even alles van hier naar daar brengen. Er komt veel bij kijken, zowel voor de verhuis als na het verhuizen. 

7. Eten en kleding? Dat heb ik niet direct nodig.

Eentje dat nog vrij vaak over het hoofd wordt gezien is het “noodpakket” bij de verhuis. Na een lange verhuisdag heb je echt geen zin om alle dozen nog te moeten openmaken. Maak dus zeker voor je verhuis een aparte tas met slaapkledij, tandenborstel en tandpasta, ondergoed, en alle andere dingen die je wel direct na je verhuis zal nodig hebben.

8. Zonder papieren verhuizen!

Zorg dat je alle belangrijke documenten ook een belangrijke plek geeft tijdens je verhuis. We raden zelfs aan om deze even in bewaring te geven bij naaste familie, zodat je zeker niets verliest tijdens je verhuis. Je akte van je huis, je paspoort, je diploma of de papieren van je wagen raak je liever niet kwijt.

9. De Frigo? Die verhuizen we vol zeker?

De laatste weken voor je verhuis doe je best geen boodschappen meer. Je diepvries zit sowieso nog vol restjes, en je koelkast heeft sowieso nog een grote voorraad dranken in de aanbieding. Zorg dat je koelkast en diepvries minstens 24uur voor je gaat verhuizen leeg zijn. Je diepvriezer moet kunnen ontdooien, of de verhuiswagen wordt wel een heel erg natte boel op de verhuisdag.

10. Contracten vergeten in orde te brengen

Bij een verhuis komt heel wat administratie kijken. Je bent zo bezig met de fysieke verhuis, dat je vergeet dat er ook andere dingen moeten geregeld worden. Denk eraan om je energie, wateroverdracht en telecom op je nieuw adres te regelen.

GVE ontzorgt je met de verhuis

We regelen de overdracht van leveranciers bij je verhuis

Als je via GVE Immobiliën je huis of appartement verkoopt of verhuurt, helpen we graag om makkelijk jouw administratie te regelen. We regelen je energie, wateroverdracht en telecom op je nieuw adres. 

Op die manier kunnen jullie zich bezig houden met het plannen en uitvoeren van de fysieke verhuis.

Ben je van plan om je huis te verkopen om daarna een nieuw huis of appartement te kopen. Neem gerust contact met ons op voor een gratis waardebepaling op het nummer 016 56 56 14.

Verwante artikels