Overzicht nieuws

Is je huis verkopen in de winter een goed idee?

Wanneer het aankomt op de verkoop van huizen, appartementen, nieuwbouw of investeringsvastgoed heeft de winter zijn reputatie tegen. Dagen zijn korter en donkerder. Feesten en vakanties zorgen voor afleiding. Toch kan je als verkoper ook de voordelen uitspelen, terwijl je de nadelen beteugelt. In dit artikel tonen wij hoe, aan de hand van een aantal praktische tips.

Vijf tips om uw huis te verkopen in de winter

1. Waarom niet?

Hoewel we moeten toegeven dat de lente het beste verkoopseizoen is -- kort gevolgd door een zachte herfst -- heeft ook de winterverkoop zijn strategische troeven. In de lente lengen de dagen en kleurt de zon alles mooier. Het leven bloeit en kandidaat-kopers beginnen aan een nieuwe lei. Maar de concurrentie is dan ook navenant door het aantal panden op de markt.

Niet zo in de winter. Bovendien biedt het seizoen een uitgelezen kans om de krachten van uw woning te benadrukken. Een troef als energiezuinigheid is hier op zijn sterkst, net als uw ecologische isolatie of verwarmingssysteem. U blijft dus allerminst kansloos om de kritische winterkoper te overtuigen.

2. Breng de lente in beeld

Waar u de winter niet altijd wil zien, is in het beeldmateriaal van uw pand. Hier blijft het een donker en verhullend seizoen, dat weinig uitnodigend is. Sneeuw ruimen is dus de boodschap wanneer u beeldmateriaal van uw pand gaat maken. Wacht desnoods ook wat langer op het juiste zonlicht en zorg ervoor dat uw gevels en interieur wel lentefris zijn. 

Als we foto's maken voor de panden die we verkopen werken we met een programma dat 11 HDR-foto's maakt van dezelfde scène met verschillende belichtingen. Vervolgens bewerken we aan de hand van artificiële intelligentie de foto, zodat deze de ideale belichting heeft. 

3. Hou de winter uit huis

Nog een plaats waar u de winter niet wil, is het huisbezoek. Daarom bereidt u uw huis best voor op het seizoen. Zorg ervoor dat uw kandidaten hun toekomstige woonst vlot kunnen bereiken, zonder sneeuwkwellingen of glijpartijen. Hou de winterse afdruk uit gangen en kamers met een extra deurmat en een paraplubak. Zo hebt u tussendoor meteen ook veel minder kuiswerk.

4. Jingle bells...

Wat u wel wil, is de typische gezelligheid die heerst tussen oud en nieuw. Winter is “the season to be jolly”. Dat mag u tijdens huisbezoeken gerust uitspelen. Dompel uw pand onder in een zweem van gebak en koffie. Bied uw gasten een extra nieuwjaarscadeautje aan. Maak het knus en toon hoe warm en huiselijk uw pand kan zijn.

5. But not all the way

Less blijft more. Toekomstige bewoners willen vooral hun eigen woning zien, niet de uwe. Daarom is het belangrijk dat het pand voldoende neutraliteit blijft behouden. Zo kan de kandidaat ook zichzelf bij uw haard zien zitten.

GVE is uw vastgoedmakelaar in de centrale Vlaams-Brusselse as Bertem, Leuven, Tienen. Wij adviseren je bij de aankoop of verkoop, huur of verhuur van huizen, appartementen, nieuwbouw of investeringspanden.

Bent u een koper, huurder of investeerder? Ontdek online snel onze huidige immobiliën en vraag eenvoudig een gratis plaatsbezoek aan. 

Contacteer ons geheel vrijblijvend voor een gratis waardebepaling van uw pand, inclusief advies en marketingplan via 016 56 56 14 of info@immogve.be

Vragen over dit artikel?

Vijf tips om uw huis te verkopen in de winter
U moet uw voornaam invullen.
U moet uw naam invullen.
U moet uw e-mail invullen.
U moet uw telefoon/GSM invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden.

Verwante artikels