Overzicht nieuws

Renovatielening

Heeft je woning een E of F label en wil je je woning renoveren, dan kan je in aanmerking komen voor een renovatielening. Aan het verkrijgen van een renovatielening zijn enkele voorwaarden verbonden. Dat is ook het geval bij een woonlening. De bank zal kijken of je aan de gevraagde voorwaarden voldoet.
  • Je bent eigenaar van een woning
  • Je hebt een bedrag tussen 37.000 en 50.000 euro nodig
  • Bewijs dat je het geld gebruikt voor een renovatie of verbouwing (bestekken, plannen, bestelbonnen of facturen)
  • Je wenst het bedrag terug te betalen binnen een termijn van 2 tot 10 jaar

Banken verkiezen ook meestal dat professionele vakmannen de werken uitvoeren. Je kan facturen voorleggen om te bewijzen dat je het bedrag echt voor je renovatie gebruikt. Wil je toch als doe-het-zelver aan de slag. Dat kan, maar dan moet je aantonen dat je het materiaal en de grondstoffen zelf hebt aangekocht.

Voor welke renovatiewerken kan je een renovatielening inzetten?

Er is een brede waaier van renovatiewerken waarvoor je een renovatielening kan aanvragen. Dit gaat van binnenshuis renovatie, ingebouwde huishoudtoestellen, buitenshuis renovatie, uitbreidingswerken tot energetische renovatie. De energetische renovatie is in onze ogen de meest nuttige al moet iedereen dit voor zichzelf uitmaken.

Concreet moeten alle woningen met energielabel E of F die vanaf 2023 worden aangekocht, binnen de 5 jaar gerenoveerd worden naar minimum energielabel D.

Onder energetische renovatie vallen alle renovatiewerken die ertoe bijdragen de energieprestatie van een woning te verbeteren. Het kan bijvoorbeeld gaan om de vernieuwing van de thermische isolatie, de plaatsing van een warmtepomp, het vervangen van je ramen of zelfs de installatie van zonnepanelen.

Deze werken zijn goed voor de planeet en brengen daarenboven aanzienlijke energiebesparingen met zich mee. In sommige gevallen is het dus ook verplicht om een energetische renovatie uit te voeren.

Inzicht in de kost van je renovatie via GVE

Inzicht in de kost van je renovatie via GVE

Als we bij GVE een huis verkopen dat een EPC-label heeft dat binnen de 5 jaar verplicht moet gerenoveerd worden naar EPC-label D of beter, dan maken we een renovatierapport op.

Zo helpen we de koper en verkoper een inzicht te krijgen van welke energetische renovaties zo kost effici├źnt mogelijk kunnen gedaan worden om het beoogde minimum EPC-label D te behalen. We werken hiervoor samen met Setle.

Dit rapport kan ook meegenomen worden naar de bank voor het bekomen van een renovatielening. Je hebt dan direct een bestek met inzicht in de kosten.

Bel 016 56 56 14 of mail info@immogve.be voor een gratis schatting van je woning. Na de schatting bespreken we het schattingsverslag en het plan van aanpak om een goede verkoop van je woning te bekomen. 

Verwante artikels